WORKSHOPS

Workshop schildklier en bijnieren zaterdag 9 december 2017 van 09.30 tot 11.30 u

Op zaterdagochtend 9 december willen we deze workshop aanbieden gegeven door Bart Benschop. We komen vaak “problemen” tegen in het functioneren van schildklier en bijnieren. Deze hebben dan ook een sterke relatie met elkaar. Alles staat met elkaar in verbinding, het is nooit alleen een onbalans in bijvoorbeeld de schildklier. In deze workshop gaat Bart meer vertellen over de relatie tussen schildklier en bijnieren, krijg je nuttige oefeningen en tips en een lange ontspanning. Zo kun je zelf aan de slag om de onbalans in het lichaam weer wat te herstellen. Deze workshop is ook erg leerzaam als je geen problemen ervaart in deze gebieden of je daar niet bewust van bent. Een onbalans in de werking van schildklier (te traag of te snel) en bijnieren kun je niet altijd goed herkennen. Het uit zich oa in vaak te warm/te koud hebben, vermoeidheid, verzwakking van het immuunsysteem, haarverlies, ontstekingen, darmklachten enz. Een grote verstoorder in het lichaam en zeker ook voor schildklier en bijnieren is stress. 

​Wil je deze workshop volgen dan kan dat voor € 25,--. De workshop zal 2 uur duren.

 

Workshop kaakyoga vrijdag 19 januari 2018 van 19.00 tot 21.30 u
 

Deze workshop is ontstaan vanuit de eigen ervaringen die Thessa Thijs heeft met kaakklachten. Tot op de dag van vandaag helpen de oefeningen haar die ze verzameld heeft om de kaken soepel en ontspannen te houden. Kaakproblemen zijn oa het nachtelijk tandenknarsen en het op elkaar klemmen van de tanden en kiezen. Dit merkt niet iedereen op. Een kenmerk zijn de strepen in de wangen die in de nacht ontstaan wanneer men klemt. Door deze spanning, vooral in het kaakgewricht, kan het gehoor nadelig beïnvloed worden. Het kan bijvoorbeeld oorsuizen of een aanhoudend piepend geluid in het oor veroorzaken. De belangrijkste oorzaak van deze verschijnselen is stress. Iedereen reageert anders op stress. Bij mensen met kaakklachten verandert de stand van het hoofd bij stress. De kin en het hoofd komen meer naar voren waardoor er meer druk komt op het kaakgewricht.

 

Enkele uitspraken uit onze taal verwijzen ook naar de relatie tussen stress en de tanden. Bv ergens je tanden inzetten, even doorbijten, ergens op kauwen, de kiezen stijf op elkaar houden, je ergens in vastbijten. De oplossing is niet zomeer gegeven. Echter door de stand van het hoofd en de kin te verbeteren en de kaakspieren te ontspannen kan er verlichting van de klachten optreden. Om de kaken te ontspannen is het ook wenselijk om de nek en schouders mee te nemen in dit proces. Om dit proces van ontspanning in te zetten, maken we tijdens de workshop gebruik van yoga en meditatie. Je krijgt ook een boekje mee naar huis met daarin oefeningen.


Wil je deze workshop volgen dan kan dat voor € 30,--. De workshop zal 2,5 uur duren en wordt gegeven door Thessa Thijs.