Docenten

Mijn naam is Evelien Wanrooij (1976) en ik ben gediplomeerd yogadocente. Ik heb verschillende yogadocenten opleidingen gevolgd, ben via Yoga Alliance RYT-200 en RYT-500 gecertificeerd en heb een internationale opleiding Yoga Therapie gedaan. Daarnaast heb ik oa specialisaties gedaan van Restorative Yoga, zwangerschapsyoga en Pranayama (ademhaling) & Yoga Nidra. Vooral Pralaya Yoga van Robert Boustany heeft me veel gebracht en verwerk ik in alle lessen. Ik blijf me hier ook verder in verdiepen en volg regelmatig zijn trainingen. In zijn systeem heeft hij houdingen aangepast naar onze Westerse leefstijl. We zitten vaak wat "vaster" in ons lichaam en dat kan op allerlei vlakken gevolgen hebben. Door de houdingen anders uit te voeren heb ik heel wat fysieke klachten in mijn lichaam kunnen verminderen en sommige zijn zelfs verdwenen. En dat helpt me om dieper te ontspannen, de energie beter te laten stromen en beter aan te voelen wat goed voor me is. De houdingen zijn ook goed aan te passen zodat er voor iedereen ruimte is om het losser te maken in het lichaam en/of te versterken waar nodig. Ik vind het belangrijk om iedereen de aandacht te geven die nodig is om verder te kunnen openen en ontwikkelen.

Ik ben getrouwd met Marcel en moeder van zoontje Senno(2011) en tweeling Lanissa en Colin(2014).

Ik hoop mijn enthousiasme voor yoga over te kunnen dragen en je te mogen verwelkomen tijdens 1 van de lessen.

 

Mijn naam is Bart Benschop. Yoga kwam april 2009 op mijn pad. Les geef ik sinds 2010. Voor de Yoga Alliance ben ik RYT-200 en RYT-500 uur gecertificeerd. En ik heb verschillende workshops en studies gedaan bij een aantal bekende senior leraren. Daarnaast is zelfstudie en eigen oefening een belangrijke motivatie. Mijn interesse ligt bij Pralaya Yoga van Robert Boustany, een systeem dat kortgezegd fysieke, energetische, therapeutische en slimme redenen geeft voor (yoga-)houdingen. Een “neerkijkende hond” bijvoorbeeld wordt een totaal andere beleving met de aanwijzingen vanuit de Pralaya Yoga. Deze yoga maakt je functioneel sterk en flexibel. Verder geef ik les in poweryoga, flow, easy flow, yoga nidra, ontspanning en meditatie, en soms ashtanga yoga en yin yoga.

Ik ben getrouwd met Nienke en we hebben 3 dochters: Eefje (20), Madelief (16), Nina (15). Naast yoga speel ik graag drums. Dat doe ik in een aantal bands.

Kom je een keer de lessen proberen? Ik help je graag verder!